Underhåll på klubbstugan

Under sommaren har det utförts underhåll av så gott som samtliga fönster på klubbstugans bottenvåning. Vår ordförande, Allan, SM4MOX har varit pådrivande, med god hjälp av främst SM4KKL och SM4MPC. Även undertecknad har bidragit, med undantag av en del testkörning på VHF och UHF. Nedan ses SM4MOX i full aktion, medan SM4KKL söker värdefulla uppgifter på nätet. /SM4EPR

Besök på radioklubben

Tisdag 5 september fick vi trevligt besök på radioklubben av Kent, SM0HZE, och Karin, SM0WCL. De var ute på tur med husbil och gladde oss med ett besök på vår klubbkväll. Besöket var uppskattat!

Lyckat sommarläger i Dådran

Falu Radioklubbs sommarläger genomfördes i år igen vid det fina Sundet en halvmil söder om Dådran. I år medfördes SK4AO:s sambandsvagn med teleskopmast, där en tre elements Yagiantenn för kortvåg tronade högst upp. Vädret var bättre än vad prognoserna sa, men så mycket bad blev det inte. SK4AO/P luftades, det kördes Svenska Sjöar och Svenska Kommuner så gott det gick. På kvällarna underhöll radioamatörer från Orsatrakten med härlig musik och sång. Jan, SM4HFI, höll ordning på programmet, grillen med mera. Vi som var där får tacka för ett återigen trevligt arrangemang. /SM4EPR

NAC 144 MHz 1 augusti

83 kontakter genomfördes under tisdagskvällens aktivitetstest på 144 MHz. Nedan ses hur dessa fördelade sig över omgivningarna. Prickar med grön färg avser SSB, gul färg FT8 och röd färg telegrafi. Totalt sett blev det bästa resultatet för i år. Operatörer var SM4EPR och SM4IPC, med bistånd av Piérre. Under tiden som testen pågick jobbade SM4MOX, SM4MPC och SM4KKL enträget på med renovering av fönster på stugan.

Dådran Sommarläger 3-6 augusti

Det drar ihop sig till Falu Radioklubbs sommarläger i Dådran. Information om detta hittar du på Dådran sommarläger 2023 3 – 6 augusti (sk4ao.net)

Sommar i stugan

Vi är igång som vanligt på tisdagar under sommaren, så länge inte semesterresor eller liknande håller oss borta. Underhållningsarbeten som pågår är fönstermålning och gräsklippning. Alla bidrag i detta är välkommet. För övrigt radioaktivitet, radioprat och fika som vanligt.

Lyckat radiosamband i Värmland

Sex operatörer från vår klubb medverkade under två långa arbetsdagar med radiosamband vid European Rally Championship i Värmland. Med hjälp av extra antennmaster till den mobila utrustningen kunde vårt säkerhetssamband genomföras utan problem, och på så vis kunde vi bidra till att rallyt kunde genomföras som planerat.

Tester i juli

På 144 MHz NAC kördes 69 kontakter med längsta QSO SP2CNW i JO93AI, 717 km. Placeringen blev åtta. Vi var fem operatörer. På 432 MHz NAC kördes 36 kontakter med längsta QSO till SP2FRY. Placeringen för närvarande tretton. Tre operatörer växlade denna test. PÅ NAC 50 MHz körde två klubbmedlemmar hemifrån och bidrog till klubbtävlingen för SK4EA,

Glaskross i klubbstugan

Tyvärr har vi råkat ut för att fyra fönsterrutor på klubbstugan krossats genom att stora stenar kastats igenom dem. Rutorna är nu lagade. Samtidigt pågår ett renoveringsarbete med att kitta om fönstren och måla dem utvändigt.

SVX-Link igång

Sedan en dryg vecka är vår SVX-Link på 145,300 åter igång. På SVX Portal 2.6B (sm2ampr.net) hittar du information om hur systemet med SVX-Link fungerar. Har du frågor kan du maila sk4ea@ssa.se.