SK7RN satsar på krissamband

Ölands Radioamatörer, SK7RN, satsar vidare på samhällsstöd i form av krissamband vid behov. Man har, efter övertagande av SK7CA:s repeater, nu tre repeatrar på Öland som är sammanlänkade, och man bygger på för än bättre uthållighet för dessa vid strömavbrott. Nu har man också färdigställt 15 kompletta radiostationer att ta med ut vid krisläge. Läs gärna senaste artikeln https://www.hamnews.se/2020/04/06/sk7rn-alla-bitarna-i-krisradionatet-pa-platsmen-krafig-forlust-och-nastan-tomt-i-kassan/#more-34266 om detta.

Lindesbergs Radioklubb har stor vana av radiosamband, och har vid flera tillfällen informerat kommunen om våra möjligheter, senast i ett möte med kommundirektör Henrik Arenvang för en vecka sedan, tillsammans med FRG. Vi räknar med fortsatt samarbete runt detta när coronapandemin lugnat ner sig något.

Comments are closed.