Svenska rallyt 2018

Den 17/2 2018 körde SK4EA radiosamband på svenska rallyt, sträckorna  Torntorp och Hagfors.
Hagforssträckan delades mellan SK4EA och SK4TL.
På Torntorp var vi 5 stationer och sambandet avlöpte utan större problem.
Dagen bjöd på Både WRC bilar och Historisk racing
Som stående i målet hade vi tid att studera bilarna som kom in i varierande grad av modifiering efter större och mindre missöden
i den värmlänska skogen.
Nedan några bilder och filmer från målet på Torntorp SS9/SS12.

Vy från målet med lite radiotrafik.

Lite nostalgi gör gott i skälen. Från Torsby eftermiddagen den 16/2

 

Tack för en trevlig helg önskar

SM4LRA/ Christer med codriver SA6AVM/Eddie

QSL

En liten QSL-sändning har inkomit med kort till SA4BES, SK4EA, SM4BSI och SM4EPR.

Öppet Hus på Elsäkerhetsverket

Med anledning av att Elsäkerhetsverket fyller 25 år har man Öppet Hus på huvudkontoret i Kristinehamn tisdag 13 februari klockan 14-18. Se vidare på deras hemsida, https://www.elsakerhetsverket.se/om-oss/press/pressmeddelanden/elsakerhetsverket-firar-25-ar-med-oppet-hus/ .

Tipset från Amatörradionyheterna. /EPR

Årsmöte 6 mars

Härmed kallas medlemmar i Lindesbergs Radioklubb till årsmöte tisdagen den 6 mars klockan 19.00 i klubbstugan, Stadsskogsvägen 1, Lindesberg.

Efter årsmötesförhandlingarna bjuds det på smörgåstårta.

Välkomna!

Världsradiodagen 13 februari

UNESCO proklamerar 13 februari som Världsradiodagen för att fira radions betydelse i världen. Det är i år sjunde året som dagen firas, och årets tema är Radio och Sport. Det passar därför utmärkt att på kvällen denna dag är det på Lindesbergs Radioklubb planeringskväll inför säkerhetssambandet på radio vid Rally Sweden, som genomförs helgen därefter. Tack vare radioamatörernas sambandsnät finns det ett oberoende system för säkerhetsrelaterad kommunikation under rallytävlingen. Med vår radioutrustning och vår kompetens inom området medverkar vi på så vis till att tävlingen kan genomföras.

Sambandstrafik 27/1

Den 27 januari är det radiosambandstrafik vid Bergslagsrallyt. Repeatern på 145,600 MHz kommer att användas, och den är då bärvågsstyrd. Direktfrekvenser som kommer att användas är 145,350, 145,425, 145,450 och 145,475 MHz, samt några på 433 MHz. Undvik annan amatörradiotrafik på dessa frekvenser under lördagen, så att säkerhetssambandet kan fungera som det ska.

Knut- & knopkurs 23 januari

Tisdag 23 januari blir det temakväll knutar och knopar. Henning, SM4MPC, kommer att lära ut sina kunskaper i denna ädla konst. När vi har varit ute på radioaktiviteter, som senast vid Jamboree on the air, har Henning upptäckt att det finns utrymme för förbättring. Välkomna till en givande kväll.

Bergslagsrallyt

27 januari kommer vi att hjälpa till med radiosamband vid Bergslagsrallyt. Som det ser ut nu ska 14 platser utefter rallysträckningen bemannas med radio, förutom tävlingscentret, som är förlagt till Kyrkskolan i Ludvika.

Styrelsemöte

På tisdag 9 januari är det styrelsemöte i klubblokalen.

Statistik

Drygt 300 besökare per dag på hemsidan var genomsnittet för 2017. Under året publicerades 75 notiser i bloggen.