Sommar-QSL

Idag kom ett litet kuvert med kort till SK4EA, SM4EPR och SM4LRA.

SF18FWC

19 juni aktiverades klubbstationen med specialsignalen SF18FWC i samband med fotbolls-VM. 570 kontakter kördes på telegrafi och telefoni, huvudsakligen med 100 W effekt. Alla kontinenter utom Oceanien kontaktades. Operatörer var SA4RJN och SM4EPR. En ny aktivitet planeras tisdag 26 juni. Vill du köra med specialsignalen andra dagar, kontakta då Mats, SM4EPR.

Fieldday Dådran 2-5 augusti

Falu Radioklubb inbjuder som vanligt till fieldday i Dådran första helgen i Augusti. Plats för camping finns, och det blir bakluckeloppis med mera. Information finns på distrikt 4 sidan på ssa.se, och på SK4AO:s hemsida.

SK4BM Stora Björnmötet 29/6-1/7

Helgen efter midsommar hålls som vanligt Stora Björnmötet på Tossebergsklätten i Värmland. Möjlighet till trevligt umgänge, och radiokörande från denna natursköna plats med härlig utsikt. Se närmare i QTC Nr 6, eller på distrikt 4 sidan på ssa.se.

QSL

QSL har inkommit från SSA till SA4RJN, SM4BSI, SM4FZW och SM4LRA.

Medlemssidorna har nytt lösenord !!!

Hej alla medlemmar i SK4EA.

Lösenordet till medlemssidorna har bland annat som en konsekvens av de nya datalagarna ändrats.
Det nya lösenordet kan fås av mig SM4LRA/Christer eller SM4EPR/Mats genom att kontakta oss.
73 de SM4LRA /Christer

 

SSA:s Årsmöte 2019 i Lindesberg

Enligt protokoll från SSA:s (föreningen Sveriges Sändareamatörer) styrelsemöte 22 maj har styrelsen beslutat att acceptera Lindesbergs Radioklubbs erbjudande att arrangera SSA:s årsmöte 2019. Arrangemanget kommer att genomföras fredag till söndag 12-14 april.

Antennegenskaper

Vid antennmätningskvällen den 22 maj hade medlemmarna med sig ett antal antenner. 13 antenner mättes upp med mer eller  mindre glädjande resultat. En windomantenn justerades in.

En dipol av det kraftigare slaget monterad för mätning.

Aktivitet på Lindedagen 2018

Onsdagen den 16/5 blev en dag med strålande solsken och fantastiska sommar temperaturer.
Lindedagen arrangerades med föreningar och andra verksamheter vid Lindesjöns strand.
På förmidagen kom ett drygt tiotal amatörer för att rigga SK4EAs utställning.
Mastvagnen restes med antenner för kortvåg och VHF 6m och 2m detta kompletterades med trådantenner för 80 och 40m. Ett antal tält gav välbehövlig skugga i den 23 gradiga värmen.
Under dagen kom många besökare och tittade, eventuellt har vi fått napp på några som kan vara intresserade av våran hobby.
Vi fick besök av DL4 SM4IVE/Lasse som också deltog under en stor del av dagen.
Radio QSO kördes i huvudsak på 20 och 40m.
Kl. 21 på kvällen avslutades årets Lindedagsaktivitet med rivning av lägret och ”höger och vänster om marsch!”

Mastresning på gång.

 

Operatörsplatsen i ”Full swing”

73 de SM4LRA/Christer

 

Lindedagen 16 maj

Onsdag 16 maj klockan 16-20 genomförs Lindedagen med mer än 130 utställare. Lindesbergs Radioklubb finns på plats och visar amatörradiotrafik, byggprojekt för amatörradio med mera. Vill du prova att prata med någon amatörradiostation via etern? Välkommen att besöka vår utställning på Lopppholmen, nära bron till Arenan. Det är bara att titta efter vår antennmast för att hitta dit.