Bergslagsrallyt 8 februari

Vi hjälper till med radiosamband vid Bergslagsrallyt lördag 8 februari. I dagsläget behövs fem operatörer. Hör av dig om du är intresserad. Västerbergslagens Sändaramatörer och Radioklubben i Kopparberg är också engagerade i radiosambandet.

Distriktsmöte i april

Boka av lördagen 18 april för distriktsmöte i Mosjö Församlingshem. Mer information längre fram.

Fler bilder från ”GoBox” föredraget

Först bilder från SM4IPC:

SM0CRT, SM4MOX
SM4MOX, SM4KKN, SM4KKH, SM4EPR, SM4LRA, SM4FZW, SM4QE, SM4IOZ

Och så en bild från SM0CRT:

GoBox 2 för VHF/UHF

Distrikt 5 möte i Arboga 9 november

Arboga Radioklubb och SSA anordnar distriktsmöte på Arboga Robotmuseum lördag 9 november kl 10.00. Utöver sedvanligt distriktsmöte så blir det föredrag om Arboga-berget och deras förrådsverksamheter, orientering om Arboga Elektronikhistoriska Förening, samt besök i Arboga Robotmuseum. Föranmälan önskas, se https://www.ssa.se/sm5-distriktsmote-9-november-arboga/.

Välbesökt föredrag om ”Go-Box”

Tisdag 22 oktober höll Christian, SM0CRT, föredrag om sitt tänk och sin uppbyggnad av en radiolåda för samband, fieldday med mera. Energiförsörjning med hjälp av batteri, solcell, nätspänning om det finns, alternativt elverk, gör att utrustningen kan ses som självförsörjande. Mötesrummet blev i princip fullt med 15 deltagare. Intresset var stort, och möjligheten att titta närmare på både delar till och färdigmonterade exemplar rönte uppskattning. På medlemssidorna finner du hela bildpresentationen med länkar till inköpsställen med mera. Vi tackar Christian för en mycket väl genomförd inspirationsföreläsning. /SM4EPR

Go-Box 1
SM0CRT
SM4IPC, SM4IOZ, Pierre, SM4KKL, SM0CRT och Go-Box 2

QSL inkomna

QSL till SK4EA, SM4BSI, SM4EPR, SM4FZW och SM4LRA insorteras i QSL-facken ikväll.

SM0CRT:s resa till Tjernobyl

Ett intressant föredrag med cirka 200 bilder och några videosekvenser från Christians resa till Tjernobyl bjöds besökarna på den 8 oktober på Radioklubben. En mycket intressant dragning. Dessutom fanns det radioinslag då Christian även besökt den näraliggande radarstationen DUGA-3, även känd som den ”ryska hackspetten”.

Antennarbeten framskjutna

Arbeten med att ta ner toppspiran för översyn har skjutits framåt i tiden.

SM0CRT visar bilder från Tjernobyl

Tisdag 8 oktober kommer Christian, SM0CRT, att visa bilder och berätta om sin motorcykelresa till Ryssland med besök i Tjernobyl och vid DUGA-radarn (”den ryska hackspetten”). Ett intressant föredrag utlovas.

Antennarbeten i stora masten

Toppspiran i stora masten kommer att plockas ner för inspektion och eventuell renovering. Just nu är möjliga datum måndag-onsdag 7-9 oktober. Det behövs hjälp med allehanda saker i samband med detta. Hör av dig och var beredd att hjälpa till.