SAC CW 2018

Undertecknad deltog i Scandinavian Activity Contest på telegrafi den gångna helgen, i klassen för 100 W stationer. Tävlingen håller på 24 timmar, och man ska kontakta så många stationer och länder som möjligt under den tiden. Jag unnade mig tre timmars nattvila under dessa 24 timmar. Det blev 1079 kontakter. På bilden nedan ses vilka band kontakterna fördelar sig på, och hur många länder som kontaktats på respektive amatörband. Det hela flöt på bra, även om konditionerna var lite skrala stundvis. Vi befinner oss ju i ett minimum av solfläcksaktivitet, vilket inverkar på möjligheterna. Roligaste överraskningen var i alla fall att bli uppropad av ZM4T på Nya Zeeland på 80 metersbandet på söndagmorgonen. Det var en stor överraskning. Alla resultat har inte kommit in ännu, och granskning av resultaten återstår, men just nu är placeringen fjärde i Skandinavien och första i Sverige.

/Mats SM4EPR

Comments are closed.