Aktivitet från Näsets naturreservat

Onsdag 6 maj hade vi satt upp en station i Näsets naturreservat vid södra änden av Lindesjön. Vi körde där radio och gav ut poäng för diplomen SMFF (Swedish Flora Fauna) och WFF (World Flora Fauna). I samarbete med Bergslagens Rävjägare fanns också möjlighet att pejla in en räv på 2 meter och en räv på 80 metersbandet. Dessa aktiviteter demonstrerades för förbipasserande i Rotarys arrangemang Sätt Lindesberg i rörelse. Arrangemanget hade över 100 utställare runt sjön varav vi var en. Över 700 var de som lämnade in aktivitetskort på att de gått hela vägen runt sjön, men antalet besökare var högre än så. 55 kontakter genomfördes på kortvågen, och ett QSO på 50 MHz via ett starkt norrsken. Flera personer letade rätt på ”rävsändarna”. Som det var beställt så var vädret utmärkt för denna aktivitet, och vi tackar alla medverkande.

Uppsättning av tält. SM4KKL, SM4MPC.

Uppsättning av tält. SM4KKL, SM4MPC.

SA4BEP och SM4LRA vid radion

SA4BEP och SM4LRA vid radion

SM4KKL, SM4FZW, SM4VMU

SM4KKL, SM4FZW, SM4VMU

SA4BES, SM4MPC, SM4BSI och 2 meters pejlmottagare

SA4BES, SM4MPC, SM4BSI och 2 meters pejlmottagare

Lindesberg från Näset

Lindesberg från Näset

80- och 2- meters pejlmottagarna

80- och 2- meters pejlmottagarna

SM4LRA

SM4LRA

 

Comments are closed.