Radiosamband fortgår

Några bilder från det omfattande radiosambandet vid det pågående Midnattssolsrallyt:

Mål SS 5, SM4EPR Vakt 1 SS 6, SM0CRT SA4RJN laddar batterierna inför kommande uppdrag på SS 11 […]

Sambandstrafik 10-13 juli

Onsdag 10-13 juli äger Midnattssolsrallyt rum, med HQ i Örebro. Lindesbergs Radioklubb och SK4TL Radio Team är engagerade i detta stora evenemang med radiosamband. 57 positioner ska vi och några inlånade operatörer bemanna med radiosamband under dessa dagar, och dessutom kommer vi att ha en basstation vid HQ bemannad alla fyra dagarna. Radiotrafiken kommer […]

World Scout Jamboree

22 July 2019 – 2 August 2019   24th World Scout Jamboree

Hejsan, snart drar jag Magdalena Dammström, SA5YLB (också känd från 8S4SP) tillsammans med ca 2000 svenska scouter över till USA och ett läger med ca 50.000 deltagare.

Jag kommer åka som ledare för 35 scouter och inte som funktionär för radiotältet den här […]

Vad är amatörradio

Amerikanska amatärradioföreningen, ARRL, har lamserat en ny film, för att informera om vad amatörradio är. Se http://www.arrl.org/what-is-ham-radio.

.

.

Distriktsmöte 28 september

Distriktsmöte i 4 distriktet hålls den 28 Sept  kl 11.00

Vi samlas för fika och mingel 10.00

Efter mötet serveras enklare lunch.

Plats: Ordenshuset Hvilan Slottsvägen 2   Forshaga

Välkomna  till Forshaga

DL4 SM4IVE samt KSA/SK4AV

[…]

Inkomna QSL

QSL till SK4EA, SM4EPR, SM4FZW och SM4LRA har inkommit idag. Insorteras i facken idag eller imorgon. /Mats SM4EPR

Rallyrapport

Christian, SM0CRT, har skickat lite information om hans deltagande i radiosambandet vid LE Torph Memorial Rally 8 juni. Rallyt hade hela 10 specialsträckor, och vi stöttade därför Radiosamband Värmland i detta uppdrag med några operatörer. Christian skriver själv:

Dagen förlöp riktigt bra. Jag var i och försig på plats i tid innan någon […]

Filmade föredrag nu på SSA Play

Nu har filmerna från föredragen vid SSA:s årsmöteshelg i Lindesberg lagts ut på SSA:s hemsida. Föredragen är öppna för alla att titta på. Gå till https://www.ssa.se/ssa-play/ och scrolla neråt för att titta. Tack till Hans-Christian, SM6ZEM, som lagt upp dessa efter lite redigering.

[…]

Stora Björnmötet 28-30 juni

Stora Björnmötet hålls årligen på Tossebergsklätten helgen efter midsommar, i år för 54:e gången. Start fredag 28/6 kl 1730 och vi håller på till lunch på söndag 30/6.

Med sina 340 m.ö.h. är ”Klätten” ett utmärkt QTH för högre frekvenser. Medtag radio, antenner och campingutrustning. 230 V finns, men ta med egen skarvsladd […]

Radiosamband 8 juni

Lördag 8/6 hjälper vi Samband Värmland med operatörer vid radiosambandet L-E Torph Memorial Rally i trakten av Säffle. I skrivande stund behövs ytterligare någon operatör. Kontakta Hans, SM6LWJ, telefon 070-657 8965, om du har möjlighet att hjälpa till.

[…]